Усмихвай се по-често
20 места, които трябва да посетите преди края на света
Други
Вторник, 10 Април 2012г. 20:43ч.

 

1. Амазонка

Амазонка е река в Южна Америка, смятана за най-голямата в света, защото е най-пълноводната и притежава най-обширния водосборен басейн. Името ѝ идва от езика на местните индианци и се превежда като "буен поток". Протича през териториите на Перу, Колумбия и Бразилия.

 

 Амазонка  

2. Каньона на антилопата

Каньонът на Антилопата се намира близо до град Page, на територията на земите на индианците Навахо в Аризона. Той е най-посещаваният каньон в Югозапада, не само защото е лесно достъпен и много рекламиран, но също така и защото е изключително красив с правилната комбинация от дълбочина, широчина, дължина, цвят на скалата и външно осветление. 

Каньона на антилопата 

3. Улуру (Айерс Рок)

Скалата Улуру, известна още като Айерс Рок, е безспорно най-голямата природна забележителност в Австралия, привличаща годишно около 350 000 туристи. Природният феномен, извисяващ се на 348м. височина и с обиколка 8км., се намира в централната част на страната в Национален парк Улуру - Ката Джута.

Улуру (Айерс Рок) 

4. Бора-Бора.

ора Бора - най-митичният от всички острови в Пасифика, "перлата на Полинезия", както го наричат, е същинска земя на мечтите

Бора-Бора 

5. Водопад Виктория

Водпадът Виктория се намира на река Замбези между африканските държави Замбия и Зимбабве. Местното име на водопада е Мози-Оа-Туния (гърмящият пушек), защото в равнината около Замбези от десетки километри разстояние се вижда облак мъгла над водопада.

Водопад Виктория 

6. Норвежките фиорди

Норвежките фиорди 

7. Санторини.

ВЪЛШЕБНИЯТ ОСТРОВ САНТОРИНИ, ГЪРЦИЯ 

Санторини 

8. Исландия.

Исландия. 

9. Езерото Морейн

Езерото Морейн (Moraine Lake) е поредният воден басейн в Скалистите планини на Канада, които привличат хиляди туристи с изумрудените си води и запленяваща девствена природа. Морейн влиза в огромните граници на Национален парк Банф (Banff National Park), който е разположен в близост до границата между Албърта и Британска Колумбия.

Езерото Морейн 

10. Петра - Йордания.

Петра, наскоро избрана за едно от новите седем чудеса на света е древен град в днешна Йордания, столица на набатеите. Най-старите археологични находки на това място датират от около 6 век пр.н.е. Според библейските текстове областта на Петра е населена от хоритите, предшественици на едомитите, но не е сигурно, дали самият град се споменава в Стария завет. Смята се, че на хълма над Петра се намира гробницата на Аарон, брата на Мойсей.

Петра - Йордания. 

11. Мачу-Пикчу

Мачу Пикчу (Machu Picchu) е едно от чудесата на света и една от най-популярните в цял свят културно исторически забележителности. Мачу Пикчу представлява сравнително неголям архитектурен комплекс, останки от отминалото величие на една значима цивилизация, който се намира в земите на днешната държава Перу. 

Мачу-Пикчу 

12. Плитвицките езера.

Плитвицките езера. 

13. Големият бариерен риф

Големият бариерен риф 

14. Сикстинската капела.

Сикстинската капела. 

15. Стоунхендж.

Стоунхендж 

16. Тадж-Махал.

Тадж-Махал. 

17. Версайският дворец.

Версайският дворец. 

18. Великата Китайска стена.

Великата Китайска стена. 

19. Ангкор-Ват.

Ангкор-Ват 

20. Църквата на Дева Мария Сионска.

Църквата на Дева Мария Сионска0 Коментара
busy
 

Реклама

 escort service, компаньонки

Последно във Фън

Снимки от други сайтове


Правила за ползване

Всичко, което съм свалил от Интернет и съм поместил тук е безплатно.  Ако някаква информация тук, която смятам, че е безплатна, не е, то нека носителят на авторските права се свърже с мен за да я премахна.

x